0650 66 8268 miekbakker@planet.nl
Selecteer een pagina

Luister naar jezelf

Bewustwording is een eerste stap naar verandering

Ik ben Miek

In de salon van mijn schoonheidsspecialiste hing een kaart met de reflexzones van de voet, ze werkte met etherische oliën en ze liet je met “je eigen kleuren” stralen. Ik was verbaasd over de reflexgebieden op de voet en het versterkte mijn nieuwsgierigheid. Zo kwam ik terecht bij Arcos, een school voor voetreflexzonetherapie in Den Haag. Het was mijn hobby dus begon ik naast mijn werk met een opleiding voor 1 jaar. Maar al gauw wilde ik meer weten en zo werd 1 jaar uiteindelijk 3 jaar. 

Als je mijn loopbaan onder de loep neemt dan valt op dat ik me al jarenlang inzet in de persoonlijke verandering: die van de werknemer tijdens mijn dienstverband bij een vakbond, de begeleiding van de leerling in leer-werktrajecten en de cliënt in zijn/haar zoektocht naar meer vitaliteit. Ongeacht de werkplek zijn mensen zoekende of willen iets anders. Welke opleiding of leerweg past bij mij? Ik loop vast in mijn werk, maar is dit wel waar mijn hart ligt? Ik sleep me door de dagen heen en mijn lichaam hindert mij. Waarom heb ik elke dag pijn en is mijn energie zo laag? 

Zonder mij er van bewust te zijn, ben ik steeds weer ‘toevallig’ in mijn werk terecht gekomen om mensen dat extra zetje te geven om tot veranderen te komen. Elke verandering hoe klein ook, komt uit de persoon zelf en kan grote gevolgen hebben. Alleen het even ontdekken, je er even bewust van worden, even een kleine stimulans om de volgende stap te zetten. Deze stappen zijn niet alleen voor jou maar gelden voor iedereen. Het is onvoorstelbaar hoe gebeurtenissen kunnen ingrijpen in je eigen leven. Voor jou maar net zo goed voor mij. Elk verhaal van jou en van al mijn cliënten is tevens weer een verrijking voor mij. Belangrijk voor mij is om zonder oordeel het verleden te begrijpen en je de motivatie te geven weer door te gaan. Jij doet ertoe, zonder voorwaarde vooraf …

 

Z

Voetreflextherapie bij Instituut Arcos

Ik heb hier de driejarige voetreflextherapie opleiding gevolgd. Dit was de basis voor mijn verdere scholingen en therapeutische vorming. Centraal in de redenering stond de Traditionele Oosterse/Chinese Geneeswijze.

Z

Manuele Neurotherapie bij MNT-NR International

Hier heb ik uitleg gekregen over alle facetten van het begrip pijn en hoe pijn tot stand komt in het lichaam naar Westers model. Naast het theoretisch kader heb ik de combinatie leren maken van diverse lichaamstechniek in combinatie met zenuwreflexologie. 

Z

Eclectisch energetisch therapeut bij Instituut E.E.N.

Na de diverse lichaamstechnieken te hebben geleerd, heb ik dit traject gevolgd om meer binding te krijgen met het psycho-emotionele aspect van pijn en behandelmethodieken. Hier kwam met name het Oosterse en het Westerse model samen.