0650 66 8268 miekbakker@planet.nl
Selecteer een pagina

Chronische pijn en aandoeningen kent meerdere oorzaken

Leer ze kennen en laat ze behandelen

"Pijn in mijn rug is voor mij heel gewoon."

Wat zegt de pijn in je onderrug of de pijn die altijd tussen je schouderbladen zit? 

"Ondraaglijke pijn en zware pijnmedicatie."

Elke dag bliksem in mijn benen en eindelijk is er nu meer rust.

"Altijd vermoeid en weinig energie."

Mijn buurvrouw kan de hele wereld aan en is 10 jaar ouder. Na mijn burn out kan ik weinig stress meer hebben.

Individueel en doelgericht.

Acute pijn kan eventueel snel worden verholpen. Maar heb je chronisch pijn dan ligt het wel anders. Vaak hebben mensen met chronische pijn regelmatig de huisarts bezocht, de fysiotherapeut geraadpleegd, veel oefeningen gedaan en alle adviezen van pijnmedicatie en rust tot bewegen en koelen toegepast. Maar de pijn trekt niet weg. Dan is een breder inzicht in de pijn hard nodig.

Het begrijpen van wat zich in het lichaam afspeelt, stimuleert je om de pijn aan te pakken. Ook voor de sociale omgeving kan het een hele verademing zijn om te begrijpen wat er nu eigenlijk allemaal in het lichaam gebeurt.

Chronische pijn is complex. Maar elke verbetering motiveert!

 

“Begrijpen van en inzicht in je eigen klachten – zonder oordeel – is de grootste winst naar verbetering en herstel.”

Je hebt goud in handen!

Na mijn opleiding voetreflextherapie liep ik al snel vast in mijn behandelingen. Mijn cliënten waren tevreden maar ik bleef kritisch. Is er echt niet meer uit te halen? In de opleiding had ik reeds begrepen dat het autonoom zenuwstelsel belangrijk is. Dit wordt ook wel het onwillekeurig zenuwstelsel genoemd. Het reageert mee op automatische processen als stress en het dag/nacht ritme. Maar hebben we er dan helemaal geen invloed op? Het werd een doolhof om de juiste opleiding te vinden maar uiteindelijk kwam ik terecht bij de opleiding voor Manuele Neurotherapie. Hier kreeg ik inzicht. Over een duidelijk verband tussen organen, het hormonaal stelsel, onze zintuigen, emoties en het bewegingsapparaat. Inzicht werd gegeven ons brein. Over het emotionele brein en de werking hiervan. Het bleef niet alleen bij theorie. We kunnen dit allemaal ook nog behandelen. Hoe mooi is dit! Mijn docenten zeiden: “Je hebt goud in handen.” En dat probeer ik elke behandeling waar te maken.

Jij bent niet je pijn of je aandoening.

Wat ervaren cliënten van de behandeling.

Elke avond mijn wandeling, dat is genieten

 

Ik hing alleen nog maar over een winkelwagen en was blij weer thuis te zijn. Nu maak ik elke dag mijn avondwandeling.

 

 

Een bloemetje op tafel, het mocht weer

 

De dagen regen zich aaneen zonder plezier en geluk. Maar het veranderde en kocht voor mezelf een bosje tulpen.

 

 

De pijn van de gebroken wervel bleef weg

 

Elke dag voelde ik de strakke band om mijn borst als gevolg van een wervelbreuk. Al na de eerste behandeling was het beter.

 

 

Verandering ligt dichter bij jezelf dan je denkt

Verandering van klachten en chronische pijn is niet afhankelijk van leeftijd. Iedereen jong en oud kan ervaren dat verbetering mogelijk is. Uiteraard is het spannend om de eerste stap te zetten. Maar jij bepaalt zelf het tempo en jij doet niets wat je niet wilt. Je bent tot niets verplicht. Ervaar dat een kleine stap al een grote verandering kan zijn.  

Veelgestelde vragen

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is voor iedereen anders. Hoe langer je met een klacht loopt, hoe meer tijd je nodig hebt om het maximale resultaat te bereiken. Loop je al 5 jaar met chronische schouderklachten, dan heb je meer behandelingen nodig dan iemand die nog maar 5 maanden loopt met schouderklachten.

Vergoed de zorgverzekeraar de kosten?

De meeste zorgverzekeraars vergoeden gedeeltelijk de kosten van een behandeling. Je moet dan wel een Aanvullende Verzekering hebben. Bij twijfel raadpleeg je zorgverzekering.

Wanneer merk ik verbetering?

In de meeste gevallen merk je direct na de eerste behandeling een verandering. Helaas blijft dit niet zo en zal de verbetering/verandering weer afnemen. Vervolgbehandeling zijn zeker noodzakelijk. De kracht zit hem in de herhaling!

Heb ik elke week een behandeling nodig?

Als je het aankunt dan is in het bij aanvang van de therapie een wekelijks behandelen nodig. Als de behandeling aanslaat en de terugval na de behandeling wordt steeds minder dan ga ik de tijd tussen de behandelingen uitbreiden. Jij zelf bepaalt het tempo.